Jumaat, 4 Disember 2009

Hari ini Sup Daging


Bahan - Bahan

Bawang Merah
Bawang Putih
Halia
Serbuk Lada putih
Sup Bunjut
Garam
Daun Sup/Daun bawang

Optional

Serbuk Ketumbar
Serbuk Jintan Manis
Serbuk Lada Hitam
Rempah Sup tulang/ kalo nak sup tulang

Air Daging


Segala jenis Daging/ Ayam/ Ikan/

- Tumis Bawang-bawang dan halia sampai naik bau
-Masukkan serbuk-serbuk diatas( serbuk-serbuk tu letak sikit sahaja hujung sudu)
-Tuang Air
-Masukkan Sup Bunjut
-Masukkan garam secukup rasa
-Masukkan Air daging
-Masukkan daging
-Dah air sup betul - betul dan lama-lama didih tutup api barulah masukkan daun-daun sup yg telah siap diracip halus.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan