Sabtu, 29 Mei 2010

Udang Masak Kuning

gambar hiasan semata2
Bahan-Bahan

Udang
Bawang besar
Bawang putih
Cili hidup Merah/ Hijau
Daun sup/ Daun bawang


Cara-cara membuatnya

1) Bawang2 besar dan putih dan cili2 hidup dihiris halus
2) Udang yang telah disiang digaulkan dengan garam dan kunyit
3) Panaskan kuali/ periuk dan Masukkan minyak
4) Tumis bawang2 yg telah dihiris x perlu sampai garing
5) Masukkan Cili2 hidup yang dihiris
6) Masukkan udang
7) Setelah udang-udang kelihatan merah tandanya sudah masak
8) Akhir sekali masukkan daun bawang yang telah dipotong panjang..gaul2 kan kesemuanya..

Siap simple dihidang utk seisi keluarga...;)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan